tiistai 18. toukokuuta 2010

Eilen valkoista, tänään vihreää parsaa

Olen luullut, että parsan keittäminen on jotenkin vaikeaa puuhaa, tai että tarvitaan ainakin parsakattila. Näin ei kuitenkaan ole. Nippu parsaa pestään, leikataan vähän jalkaa poikki, raaputetaan vähän kovaa pintaa kuorimaveitsellä pois, laitetaan parsat ihan tavalliseen kattilaan ja keitetään suolatussa vedessä 1-5 minuuttia riipuen parsan paksuudesta. Näitä ohuita keitettiin 3min. Vesi valutetaan pois ja päälle nakataan reipas lusikallinen aitoa voita. Voi veljet että on hyvää!

6 kommenttia:

sanna matilda kirjoitti...

No sas muuta, hyvää on! Meillä parsaa yleensä vaan paistellaan. Mies on kovasti parsan perään (nytkin on nippu kaapissa), bravuurinsa on parsapasta. Siinä parsaa paistellaan valkosipulin kanssa voissa, lisätään kalamataoliivit, ruokakerma ja mausteet (oregano, mustapippuri ja suola). Ja sitten vaan nautiskellaan! :)

sanna matilda kirjoitti...

Kyllä vielä pari kertaa olis voinut mainita sanan "parsa"... Tulikohan varmasti selväksi, mistä vihanneksesta on kysymys...

Liivia kirjoitti...

Rrrrakastan parsaa! Mutten ole onnistunut itselaittamaan hyvää, kuin jouhia söisi. Mutten olekaan noin huolellisesti valmistellut...

Anu kirjoitti...

Mä en ole ikinä syönyt parsaa mutta nyt lienee pakko kokeilla! Minkä kanssa te niitä nautitte?

HannaKarmiini kirjoitti...

Sannamatilda kuulostaa ihanalta tuo resepti ja mikä parasta vielä helpolta. Ehdottomasti koitettava!
Liivia kyllä sä osaat eikä oo sen vaikeempaa kun pottujen keitto! Anuski nyt korjaat tilanteen ja keität kunnon nipun tuoretta parsaa teille! Se sopii esim kalan, kanan, lihan, salaatin lisukkeeksi.

sanna matilda kirjoitti...

Kokeile ihmeessä, mutta muista lisätä kylkeen vielä se pasta. ;)