lauantai 6. lokakuuta 2012

Omena-ansa, törkeän hyvää!


Ainekset12 annosta

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään
1 prk (150 g)vaniljajogurttia
1 muna

Päälle
1/2 l omenakuutioita (Granny Smith)
2 tlk (à 250 g)maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa

Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta
Vaihe 1
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).
Vaihe 2
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Vaihe 3
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Leipurina toimi Herra Karmiini. Kakku tarjoiltiin vaniljasoosin kanssa jälkkäriksi vieraille. Päääruokana oli punajuuripastaa. Hyvää sekin!

3 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi, kuulostaa herkulliselle. :)

Peurankello kirjoitti...

Miul on vähän samanmoinen ohje, jogurtin sijalla vaan piimää :) Työpaikalle vein viime viikolla ja se hävisi salamannopeasti ;) Ihana tuo edellisen postauksen talokortti!

Heli Innala kirjoitti...

Oi kuinka hyvältä kuulostaa ja näyttää! Täytyy kokeilla, on tarpeeksi simppeli ohje mulle. En jaksa tehdä kauhean monimutkaisia juttuja, vaikka leivonnasta ja ruoanlaitosta tykkäänkin.