maanantai 17. tammikuuta 2011

Sitruunalle pienet!

Tuo sitruuna tuossa se on monikäyttöinen hedelmä. Sopii melkeinpä joka ruokaan! Minä käytän sitruunaa niin pää-kuin jälkiruuissakin. Parhaat sitruunat löytyvät luomuhyllyltä. Luomusitruunoiden kuoretkin voi huoletta käyttää.

Nyt tulee kanan syöjille hurjan hyvä ja helppo sitruunakanaresepti:

Öljytylle uunipellille heitetään:
3-4 dl riisiä, mieluiten täysjyvä
6 dl valkkaria tai kuivaa ja vahvaa siideriä
5 sipulia isoina lohkoina
1-2 sitruunaa lohkoina
10 valkospipulin kynttä
1 punainen paprika pilkottuna
reippaasti oliiveja, värillä ei väliä
laakerinlehtiä

Koko komeuden päälle laitetaan 4-6 marinoimatonta broilerin koipireittä
Sitten ripotellaan päälle reilulla kädellä timjamia, mustapippuria ja suolaa
Lorotellaan estoitta oliiviöljyä päälle ristiin rastiin
Paistetaan uunissa 200c ainakin tunti

3 kommenttia:

maijanmaja kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Tosin aiheesi muuten ei paranna olotilaani - tekee vimmatusti mieli sitruunasorbettia!! : ) Muut ainekset sitruunakanaan löytyisivät kaapeista, mutta kana on fileinä ja se ei varmaan pärjää uunissa noin kauaa kuivumatta.

Mikaela kirjoitti...

Sitruunoita on aina kotona, sitä laitan melkeinpä kaikkeen. Kiitos reseptistä!

HannaKarmiini kirjoitti...

Maijanmaja rintaleike menisi, mutta filee ei taida toimia kun on niin ohutta ja luutonta. Luulen että luusta tulee makua ruokaan? Ilmapallomatka eipä kestä kiittää! Kiva laittaa hyvät jutut jakoon. Tein tätä jo toisen kerran ja hyvää oli taas kaikkien syöjien mielestä, jopa lapsivieraiden.