torstai 10. syyskuuta 2009

Viittiskös


Kirjahylly pitäisi järjestellä. Huonot kirjat olisi vietävä kierrätykseen, pölyt pyyhittävä, kirjat järjestellä loogiseen järjestykseen, jossa ne joskus ennen ovat olleet. Luokitus meni jotenkin näin: kotimaiset romaanit, ulkomaiset romaanit, taidekirjat, runokirjat, sarjakuvat jne... Houkuttelisi kirjojen järjestäminen sävyittäin, mutta kirjastonhoitajaäitini mielestä sellainen ei ole sopivaa (en muista miksi). Äidin mielestään kirjahylly ei myöskään saa olla liian siisti ja järjestelmällinen, silloin sitä ei uskalla käyttää.

5 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Äitisi on antanut hyviä ohjeita. Kirjojen järjestäminen sävyjen mukaan kuulostaa kyllä kirjastonhoitajan korvaan jotenkin luonnonvastaiselta! Toisaalta, mitäpä täällä huutelen, omat kirjat on tällä hetkellä ei-missään-järjestyksessä. Sekin on ihan rentouttavaa ja vapauttavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjaväriympyrä kehiin! Mulla käytössä levyhyllyssä.

sanna matilda kirjoitti...

No on teilläkin kirjoja! Meidän samanmoinen Ikea-hylly jäi auttamattoman pieneksi (kirjoja oli kahdessa rivissä ja päällekkäin), kun ukkeli on jonkin sortin bibliofiili. Uusia kirjoja ilmestyy lähes viikoittain. Uusi hylly on tilattu ja vanha joutuu vinttiin jäähylle. Vinttiin läks muuten myös samanlaiset JVC-stereot! :)

P.S. Kuinkas saisin sulle lähetettyä osoitteeni, kun tahtoisin edelleen sen pilvi-rintakorun?

heta kirjoitti...

Mä just järjestin kirjahyllyn väreittäin. Vastustin ensin voimakkaasti, mutta lopputuloksesta tykkäänkin oikein paljon!

Katja kirjoitti...

Meillä jäi yksi kirjahylly muutossa pois (annoin isälleni ison kirjakaapin joka ei olisi mahtunut hyvin meidän uuden kodin pieniin huoneisiin) joten piti samalla karsia jonkinverran kirjoja kirppikselle myytäväksi/annettavaksi. Tällä viikolla viimein hankittiin (huomattavasti pienempi ja sirompi) kirjahylly olohuoneeseen ja sen järjestelin värien mukaan, vaikka entinen informaatiotutkimuksen opiskelija olenkin :D Tykkään niin kovasti siitä miltä sävyttäin järjestellyt kirjat näyttävät eikä se ole mielestäni edes mitenkään vaikeakäyttöinen järjästelmä :)