keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Arkisia asetelmia

 
 
 
 

 
Tai ei niitä kukaan varsinaisesti ole asetellut, joten olisiko oikea ilmaus arkisia jätelmiä. Kyllästyttää asetellut kuvat, joissa kaikki rönttö on rajattu pois. Kuvasin, millaiselta arkena kotona näyttää.

Luin muutama kuukausi sitten Vauva-lehdestä (Ennen kun tulin äidiksi, ihmettelin, kuka jaksaa lukea kyseistä julkaisua, mutta nyt luen sitä mitä suurimmalla mielenkiinnolla. En juuri enää muuta luekaan.), kuinka joku mies pyrkii kuvaamaan arkeaan mahdollisimman autenttisena. Mielenkiintoinen ajatus. Hänen mielestään juuri nuo arkiset kuvat tulevat tulevaisuudessa olemaan kaikkein kiinnostavimpia.

Valokuvaamisen kehitymisen myötä on tultu kauas siitä, jolloin valokuvaaminen oli harvojen ja valittujen etuoikeus. Varakas perhe meni ehkä jonkun merkkitapahtuman kunniaksi valokuvaamoon ja tökötti siinä kameran edessä liikumattomana ja hymyttömänä monen monta minuuttia kuvan valottuessa filmille. Nyt digikameroilla räpsitään kaiken aikaa ja kaikkialla. Muistan jonkun sanoneen, että ne vanhat kuvat, joita aikanaan piti epäonnistuneina, muuttuvat ajan kuluessa myös tärkeiksi ja kiinnostaviksi. Näinhän se on?

8 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Minäkin olen miettinyt sitä illuusiota, jota blogien kuvilla luodaan. Rauhaa, järjestystä ja täydellisyyttä... Kenenkään elämä ei ole sellaista. Eikä koti ole siisti kuin ehkä hetken siivouspäivän jälkeen. Silti myönnän - sorrun siihen itsekin.

Saija kirjoitti...

Tällä hetkellä minua vain rauhoittaa ne illuusiot siististä kodista ja ihanista kuvista, joissa asiat on kivasti ja kohdillaan. Voi haaveilla, että tulee taas sekin päivä, että oma koti on siisti. ( Sen muutaman päivän ajan. ;) Mutta joo, oikeastihan totuus on toista. Ja arki kuuluukin näkyä kodissa. Mutta valokuvaamisesta puheen ollen, suunnitelmanani on ottaa vanha filmikamera taas käyttöön, jottei vallan taidot ruostu. Odotan innolla sitä jännittävää hetkeä kun saa kuvat katseltavaksi!

Tuittu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Terhi kirjoitti...

Virkistäviä kuvia! Ja luin muuten Vauva-lehdestä sen ihan saman jutun ja tottahan se on, miten vanhoissa kuvissa juurikin taustalta löytyy aina kaikkea hauskaa - ja kuvissa muutenkin, uusissa ja ei-asetelluissa.

Olen myös silloin tällöin kaipaillut filmikameraa, sellaista peruspokkaria, jolla voi räpsiä. Jokunen vuosi sitten reissussa oli mukana kertakäyttökamera, ja muistoksi jäi ihan parhaita kuvia.

Karmiini kirjoitti...

Pitäisiköhän laittaa haaste kiertämään: kuvaa kotisi sellaisena kun se on juuri nyt. Tai ei nyt, nyt on vappu ja silloin monet kodit ovat juhlatällingissä?

Kiki kirjoitti...

Se Vauva-kehti on kyllä jännä juttu. En ymmärtänyt sitä ennen ollenkaan ja ostin ensimmäisen numeron kun raskaus oli vielä salaisuus ja junassa sitä lukiessa mietin, mitä kanssamatkustajat miettivät, kun luen sellaista lehteä, eikä minulla ole vatsaakaan (tsih, ihan älytön ajatus). Luin sitä suurella innolla heti ensimmäisestä numerosta alkaen yli vuoden verran. Sain myös pinkan vanhoja naapurilta. Yli vuoden luettuani aloin sitten kaipaamaan muutakin ja lopetin tilauksen. Uskonpa kuitenkin, että jos toinen vauva tulisi, alkaisin taas lukemaan sitä. Hyvä lehtihän se on.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan elämänmakuisia kuvia! <3
t.kirsikka

Saila kirjoitti...

Minusta olisi hienoa, jos muutkin bloggaajat tulisivat välillä ulos kaapeistaan ja näyttäisivät ihan reilusti, miltä tarkasti rajattujen ja sommiteltujen kuvien ulkopuolella on. Ymmärrän, että moni haluaa jakaa kauneutta ja herätellä ihmisiä huomaamaan sitä pientä kauneutta ympärillään ja ja ja... mutta. Ilolla olen lukenut ulkomaisten bloggaajien "honest to blog"-kirjoituksia, miksei voisi tuulettaa blogimaailmaa sellaisella "honest to shoot"(...)-tyyppisellä kierroksella?