tiistai 29. kesäkuuta 2010

Mökkibellinit

Italian reissun innostamana mökillä juotiin juhannuksena belliniä. Yleensä juoma tarjotaan kuohuviinilaseista, ja martinilasissakin olen sitä saanut, mutta mökillä menee juomalaseista. Resepti on niinkin helppo että noin puolet persikkanektaria ja puolet halpaa kuoharia lasiin. Tarjoillaan kylmänä kuumalla! Hyvää ja ah niin italialaista!

Bellini-drinkin isä on Giuseppi Cipriani, joka loi drinkin taidemaalari Giovanni Bellini kunniaksi Harry's Bar:issa Venetsiassa, Italiassa 1934-1948. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin tuoreista valkopersikoista valmistettua pyrettä, pientä määrää vadelma- tai kirsikkamehua tuomaan drinkille kauniin pinkin värin sekä italialaista kuohuviiniä.
http://www.drinkkiklubi.com/drinkkiohje/bellini.html

7 kommenttia:

hr kirjoitti...

Aah! Kuulostaa aivan taivaalliselta. Meidän juhannuksessa siemailtiin Fresitaa, tällä kertaa lantrattuna appelsiinilimonadiin ja cointreauhin. Oli vähän kuin sangriaa, niin hyvää!

Hipsu kirjoitti...

Nami nam ♥. Kiitos kun jaoit hyvän drinksuidean.

Sarona kirjoitti...

Tuota pitää maistaa pian, kuulostaa ihanalta! Meidän juhannusdrinkki oli hyvin iisi: valkoviini vichyllä ja hedelmillä, raikasta ja hyvää!

Karmiini kirjoitti...

Hr fresita on ehkä sellasenaan liian makeeta mun makuun, joten lantraus vois toimia. Hipsu ole hyvä! Suosittelen! Sarona valkkariin vois sekottaa myös spriteä jos tykkää makeammasta.

Anja kirjoitti...

Näitä katsoessa alkaa janottamaan... Ihanan raikas kuva!

Karmiini kirjoitti...

Kiitos Anja! Ystävä teki taannoin gefilus-persikkamehukeitosta bellinin ja toimi sekin hyvin!

Heli Innala kirjoitti...

Pitää kokeilla, kuullostaa ja näyttää niin hyvältä ja kesäiseltä. Ja kaappi on täynnä lahjakuohareita valmiiksi.