sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kevätväsymystä ilmassa

Minua ei kevät saa innostuneeksi ja energiseksi: päinvastoin. Onhan kevät kaunista ja ihanaa on tieto tulevasta kesästä, mutta jotenkin keväällä on aina vähän raskas fiilis, kevät-angsti. Lisäksi tänä keväänä on tapahtunut paljon isoja juttuja, joissa riittää sulateltavaa, mutta uskon, että tuo kirkas aurinko pystyy ne sulattamaan kyllä, älkää huoliko.

Viikonloppu vietettiin kotipuolessa. Auteltiin puutarhatöissä sairastelevia vanhempiani ja oltiin aamusta iltaan ulkona. Viime viikolla siivoilin kotona kaappeja. Löysin 2004 kirjoittamani mediapedan esseeni, jossa pohdin viikon verran pitämääni mediapaastoa. Aloin miettiä, miten vaikeaa mediapaasto nykyään olisikaan. Ja miten terveellistä. On alkanut ahdistaa verkossa roikkuminen. Kuulumiset vaihdetaan sähköisesti ja kun nähdään, räplätään puhelinta. Ystävät näkevät ja kuulevat toisiaan mieluiten ihan livenä. Ja näin kevällä se näkeminen tapahtuu mieluiten puistossa tai pihoilla. Aionkin poistaa älypuhelimesta (älytönhän se laite oikeasti on) pikalinkit sosiaaliseen mediaan ja pikaviestiohjelmiin. Nettiä opettelen käyttämään vähemmän! Liity yhden naisen kampanjaan :)

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Liityn :) Minä en ole toistaiseksi käyttänyt puhelimella nettiä enkä koe tarvitsevani sitä jatkossakaan. Muutenkin kaikkien laitteiden tuijottelu aina kesäisin jää vähemmälle.

Sanna kirjoitti...

Hyvä kampanja! Olen itsekin yrittänyt laittaa koneella roikkumisen minimiin, kun tuntuu, että kaikki oma aika valuu helposti netissä. Varsinkin nyt kun, kotona pyörii taapero, niin yritän opettaa elämää muullakin tavoin kuin internetin kautta. Itsekin tulee tehtyä kivoja juttuja samalla. Puhelimeen en ole ottanut nettiä ollenkaan.

HannaKarmiini kirjoitti...

Hyvä Satu ja Sanna! Tosiaankin aikaa tuntuu olevan paljon enemmän kun ei ole kone koko ajan auki! Netissä pyöriessä tulee välillä oikein levoton olo.