tiistai 30. lokakuuta 2012

Uneksimista unista

Ennen kun minusta tuli äiti, nukuin paljon. Rakastin nukkumista. Päivän aikana kaipailin jo sänkyäni. Tykkäsin mennä illalla suht ajoissa petiin ja nukkua aamulla pitkään. En voinut kuvitella, miten vähän lapsen tultua voisi nukkua. Haaveilen aamusta, jolloin saisi nukkua niin pitkään kun huvittaa, kääntää kylkeä ja jatkaa horrosta, syödä aamupala ja mennä sitten taas nukkumaan. Äitikaverini oli menossa hotelliin yhdeksi yöksi. Hän hehkutti viikkotolkullae etukäteen valkoisista lakanoista, muhkeista sängyistä ja katkeamattomista unista, jotka häntä hotellissa odottivat. Hän uhkaili nukkua aamulla siihen asti kun huone pitää luovuttaa. Näin hänet juuri ja kysyin, miten the hotelliyö oli mennyt. Hän oli heräillyt kaiken aikaa ja aamullakin silmät olivat auenneet jo ennen auringonnousua. Ehkä sitä ei enää osaisikaan nukkua, pelkään minäkin.

5 kommenttia:

Peurankello kirjoitti...

Vähän aikaa sitten nukuin ultimatehuonon yön hotellissa...

Anonyymi kirjoitti...

Mun kestohaave tällä hetkellä on myös hotelliyö ja vaikka siellä ei sais nukuttua, niin siellä sais aamulla loikoilla rauhassa ja valmiin aamupalan jälkeen vois loikoilla lisää. Toteutan tän sit kun tää pienempi ässä vähän kasvaa. T. Se kahden ässän äiti

Terppa kirjoitti...

Me juuri puhuttiin H:n kanssa, että sitten kun vauva on isompi ja pärjää yön yli hoidossa, mennään ihan vaan hotelliin yöksi. Ja juuri eilen kirjoitin kaverille, jotta valtakunta kylvystä, kokovartalohieronnasta ja kymmenen tunnin katkeamattomista yöunista. Saa nähdä, miten tosiaan käy, kun noihin on viimein mahdollisuus. Minäkin olen aina tarvinnut pitkät yöunet, joten on aika ihmeellistä, miten nyt on pärjännyt näillä lyhyillä. Sitäkin mietin juuri tänä aamuna, tai aamuyöllä. :)

Jenni kirjoitti...

Hai, hauska blogi sinulla, kauniita kuvia! Minä tunnistin itseni tuosta tekstistäsi. Olen myös ollut nukkumisen rakastaja. Nyt lapseni ovat 2 ja 4 ja nyt saisi jo nukkua aika hyvin yöt, mutta kauhukseni huomaan, että olenkin tullut herkkäunisemmaksi...

Karmiini kirjoitti...

Arvoisat äititoverit varataanko hotellista kaikki huoneet hunosti nukkuneille äideille ja nukutaan siellä sitten kaikki kenenkään möykkäämättä naapurihuoneessa aamuun asti?