sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Poks! Sitten alkoi kevät!





Uusi perunasalaattiresepti heti jakoon, oli nimittäin tosi hyvää! Raikasta ja erilaista!

Feta-perunasalaattia (4 annosta)

600 g kiinteämaltoisia perunoita
1 sipuli
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
200 g fetajuustoa kuutioituna
hienonnettua lehtipersiljaa
hienonnettua minttua
suolaa ja mustapippuria

kastike:
1 dl oliiviöljyä
1-2 limen kuori raastettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
0,5 dl maustamatonta jogurttia
1 tl dijon-sinappia
suolaa ja pippuria

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä niitä liian kypsiksi etteivät ne hajoa salaatissa. Valuta perunat hyvin ja jäähdytä hieman. Kuori jäähtyneet mutta vielä lämpimät perunat ja leikkaa ne reiluiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja yrtit ja yhdistä kaikki salaatin aineet varovasti nostellen, jottei salaatista tule liian muhjuista.
Valmista kastike. Mittaa kulhoon oliiviöljy, limen kuoriraaste sekä valkoviinietikka ja sokeri. Vatkaa kastiketta kunnes se muuttuu sakeammaksi ja paksummaksi. Lisää jogurtti, sinappi sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja kaada kastike salaatin joukkoon. Sekoita nostellen. Salaatti paranee kun maut saavat tasaantua hetken aikaa.

Ei kommentteja: