torstai 5. toukokuuta 2011

Voi Marimekko!!!60-70-luvun Marmekot ja ne ne ovat tukavaa kangasta. Eivät ole menneet vuosien saatossa sitten miksikään ja eivätkä silitysrautaa juuri tarvitse. Mutta nämä nykyiset! Aina hairahdan ostamaan ihanien mallien vuoksi todeten sitten, että ovat ihan henkkamaukkalaatua noin viisinkertaiseen hintaan. Nämäkin trikoot ovat muutaman pesun jälkeen alkaneet muuttua mustavalkoisesta harmaaharmaaksi ja nyppyjäkin on tullut. Voi Marimekko! Laatu takas! Ootteko muut huomanneet samaa?

14 kommenttia:

Aniliini kirjoitti...

Voi, totta turiset! Ostin taannoin Marimekon mustavalkoiset kaivo-lakanat ja ne ovat kutakuinkin käyttökelvottomat. Ohutta kangasta, joka suorastaan imee roskia, tauhkaa ja mömmöjä puoleensa. Eivät edes pesussa ja mankeloinnissa oikene kauniiksi.

Ihkaoikeasti ostan jatkossa lakanani henkkamaukoista ja ikeoista - laatu on silminnähden parempaa.

Paula kirjoitti...

On kyllä tullut huomattua. Nykyään jopa Marimekolla valmistetaan vain kertakäyttökamaa, että saataisiin myytyä koko ajan vaan uutta ja uutta. Ekologisuudesta viis.

Von W kirjoitti...

Edelliseen kommentoijaan yhtyen ikävästi hieman vaikuttaa nykyMarin meininki aika kertakäyttöiseltä, harmi.

Kiitoksia muuten mahtavasta blogista, löysin tämän hetki sitten ja luin kertalaakista koko setin läpi! Itse olen Mansen läheltä kotoisin, joten kiva lukea näin kivaa blogia, joka on vielä ikään kuin kotikentältä. Hyvää jatkoa! :-)

Elina kirjoitti...

Hip ja hei!

En ole täällä aikaisemmin kommentoinut, vaikka blogia onkin jo jonkin aikaa tullut seurattua. Tähän postaukseen oli vaan pakko kommentoida.Olen samaa mieltä laadusta, huonoa on.

Hyvä ystäväni ostaa aina Marimekon pyhkeitä ja muuta tavaraa Portugalista, isänsä luona vieraillessa, suoraan tehtaanmyymälästä huomattavasti pienemmällä hinnalla kuin Suomesta. Mulla hiukan kiristää pipoa, kun puhutaan suomalaisesta tuotteesta ja suomalaisen työn tukemisesta kun ostaa "laadukasta" Marimekkoa. Merkki siinä taitaa enää maksaa ei kotimaisuus tai laatu.

Anonyymi kirjoitti...

eikös ne marit nykyään valmistetakin jossain ulkomailla? ei ihme vaikka laatu onkin mitä on.. itse ostan aina vain kirpparilta marini, koska sieltä löytää vanhaa maria ja kunnon näkee, onko se kestänyt käyttöä edellisellä omistajalla.

Jo kirjoitti...

no joo! itse omistan kasan marimekon kankaita jotka mummini osti 60-luvulla tehtaanmyymälästä. Voin sanoa että on kuin yö ja päivä eroa näillä nykykankaisiin verrattuna.
Mietin kyllä usein että paljonkohan marimekon tuotteet maksaisivat jos tuotanto tuotaisiin takaisin Suomeen? Kuitenkin brändätään itseä suomalaisena niin on siinä hieman kus... huijauksen makua. En kylläkään enää välitä maria (saati myöskään iittalaa) ostaa... :(

Pauliina kirjoitti...

Kyllä valitettavasti. Etenkin trikoopaidoissa olen huomannut saman ja niissä menevät saumat aina kieroon!

tiinamarjut kirjoitti...

Kyllä, kyllä - valitettavasti! Nimenomaan rakastamani mustavalkoinen trikoo nöyhääntyy ja harmaantuu pahimmillaan jo ekassa pesussa. Lapsuudessa Marimekon trikoot olivat ikuisia!

Olen miettinyt, että pitäsi laittaa sinne palautetta, eihän tuollaisilla tuotteilla voi pidemmän päälle menestyä.

Anonyymi kirjoitti...

Ostakaa Nansoa niin ei kierrä eikä veny ja vanu.Marit olen jo unohtanut aikoja sitten.

Jonna kirjoitti...

Mulla ei taas ole mitään valittamista. Minusta laatu on ollut oikein hyvää. Ja iso osa meidän marikamppeista on kirpparilta. Pesen kyllä nurinpäin ja neljässäkympissä.

Karmiini kirjoitti...

Varmaan Marikamat tehdään samassa tehtaassa kuin halpiksetkin. Kiva kuosi ei auta jos matsku on kelvoton!
Ei enää ole juurikaan sellaisia merkkejä, joiden laatu olis taattua. Eikä hinta kerro laadusta mitään! Nansot on kyllä hyviä, Anonyymi olet oikeassa! Jonna poikkeuksiakin laadussa on varmasti!

Maija kirjoitti...

Minusta tuntuu, että Marijuttujen laatu riippuu ihan tuotteesta: trikoot eivät välttämättä pysy hyvänä kovin pitkään, mutta puuvillakankaissa tai neuleissa ei ole ollut mitään valittamista. Nanson trikoovaatteita käytin jossain vaiheessa tosi paljon, ja ne on kyllä olleet hurjan kestäviä.

Jonna kirjoitti...

Saumat kyllä kiertää joissakin. Raidallisissa enemmän.

Jaana kirjoitti...

Valmistetaankohan Suomessa enää muuta kuin perinteistä tasaraita- ja pallopaitaa tms.? Vahakankaita?