torstai 14. huhtikuuta 2011

Aurinkoista torstaita


Eilen tein kevään ensimmäisen pyörälenkin. Ajoin naapurikuntaan ja takaisin. Matkalla kuulin linnunlaulua, näin pussikaljottelijoita ja haistoin jonkun paistavan jossain makkaraa. Pyörä kulki kuin unelma. Olin unohtanut, miten hyvä se on. Jos jotain esinettä rakastan niin se on pyöräni!

Tänään nousin niin unenpöpperössä aamubussista, että kompastuin astuessani ulos ovesta. Paluubussia ajoi sama kuski, juron puoleinen nuorimies. Hän sanoi koko päivän miettineensä, että miten minulle kävi. Ei käynyt mitenkään. Mukavaa että bussikuski välittää!

Iltapäivällä leivoin. Miksi muffinssit aina lösähtävät pellille? Auttaisiko jos hankkisi sellaisen kehikon, minne nuo paperivuokat laitetaan? Resepti täältä. Suolaiseksi tarjosin vieraille munakasrullaa.

9 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Mä paistan nykyään kaikki muffinssit paperivuokissa sellaisella muffinssipellillä, eivät leviä pitkin peltiä ja tulee nättejä :) Suosittelen.

Tinuhe kirjoitti...

Muotteja ei saa laittaa pellille liian tiiviisti. Ja sitten kun otat ne uunista pois, niin pelti ei saa kolahtaa mitään vasten, esim kun lasket pellin hellalle. Sellainen täräys saa muffinsit lösähtämään kuopalle. :)

Paula kirjoitti...

Suosittelen muffinssipeltiä tai Pirkan Amerikan muffinssivuokia. Niillä ei lösähdä :)

Karmiini kirjoitti...

Hei kiitos neuvoista ystävät! Ens kerralla ei lösähdä pellille!!!

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen luopunut paperisista vuoista ja käytän silikonista muffinssivuokaa. Sillä saa sellaiset korkeat, muhkeat muffinssit, kun taikinalla on kunnon tuki niin se kohoaa ja paistuu ylöspäin eikä pyri leviämään reunoille.

Vitsit, en olekaan pitkään aikaan leiponut. Pitää kyllä nyt sun muffinssien innoittamana.

Peurankello kirjoitti...

MallanMakeista idea: valkosuklaapala kuuman muffinin päälle, ja kun on sulanut hieman hellästi levitetään:) Varmasti maistuu!

Karmiini kirjoitti...

Minkäs makuisi meinaat, Suvi? Peurankello kelpo idea! Kiitos! Ja paljon helpompi kuin tuo tuorejuustomössö!

Anonyymi kirjoitti...

Aion leipoa makeita muffinsseja jollain päällyksellä, kiitos sinun muffareittesi vaikutteen. :--)

Jotain viitettä pääsiäiseen niistä olisi kiva löytää. Vaikka rahkan tai värin kautta. Tai keväistä fiilistä. Hmm!

Karmiini kirjoitti...

Tai vähän rairuohosilppua päälle :)