Valkosuklaakakku:
Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
7 liivatetta
3 dl kuohukermaa (tai kevyt visipiä)
200 g ranskankermaa (minä laitoin rahkaa)
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
½ dl vettä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
***
Päälle lorauttelin puolukka-tai mustaviinimarjasurvosta, johon laitoin vähän hunajaa pehmentämään. Kaksi kertaa olen tämän kakun tehnyt ja molemmilla kerroilla onnistui ja hyvää oli. Suosittelen!
Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
7 liivatetta
3 dl kuohukermaa (tai kevyt visipiä)
200 g ranskankermaa (minä laitoin rahkaa)
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
½ dl vettä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
***
Päälle lorauttelin puolukka-tai mustaviinimarjasurvosta, johon laitoin vähän hunajaa pehmentämään. Kaksi kertaa olen tämän kakun tehnyt ja molemmilla kerroilla onnistui ja hyvää oli. Suosittelen!
12 kommenttia:
Jaahans, siellä herkutellaan! Ja kyllä, maistuis todella meillekin ;)
Kuvat ovat yhtä suloisen makeat kuin varmaan kakkukin:)
Hei! Klikkasin itseni tänne jostain toisesta blogista. Ihanan värikkäitä kuvia, tykkään! Jäin ihastelemaan pöytäliinaa, kastelukannuja ja paperitaideteosta, jossa on kaksi taloa. Upeita! Kakkukin on varmasti hyvää :)
Kiitos vaan kovasti.Kyllä oli hyvää ja kun sai nauttia herkut erittäin hyvässä seurassa.
Ei liity tähän postauksen aiheeseen mitenkään, mutta aiiii että miä tykkään blogistasi - ennen kaikkea sen värikkyyden ja iloisuuden takia ^^. Keep up the good work!<3
No Heli sitä olis vielä yks pala jäljellä. Tosin ei enää kovin freesiä. Mut lupaan tehdä teille uuden kakun joskus.
Peurankello tuo sekaväritulppaanikimppu on suosikkini! Siitä tulee mieleen värikkäät luonnonkukat kesällä.
Paula ja Heinis suurkiitos! Kiva kuulla! Tervetuloa toistenkin!
Lissu ilo oli meidän puolellamme. Kiva että maistui!
Hyvän näköinen kakku!
Hyvä resepti! Toimii! Oletko itse kehittänyt vai onko jostain kirjasta?
Taneli sain reseptin kokkikaveriltani. En osaa sanoa, onko hänen omaa tuotantoaan vaiko jostakin opuksesta.
Nam :p kiitti, täytyypä kokeilla!
Kantsii! Aijon tehdä vapuksi yhden. Päälle jotakin värikästä koristeeksi ja se on siinä!
Lähetä kommentti