tiistai 20. huhtikuuta 2010

Moussaka

Tykkään laittaa ruokaa. Saatan selailla reseptejä, mutta ruuanlaittoni on eksperimentaalista sorttia. Tässä tulee herkullinen ja maailman helpoin moussakaohjeeni:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 prk tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa (tai soijarouhetta)
iso sipuli
valkosipulia oman maun mukaan
pestoa oman maun mukaan
suolaa, pippuria
1 prk Valion kolme juustoa-kermaa (ei pakollista jos haluat kevyemmän version)
juustoraastetta (ei pakollista jos haluat kevyemmän version)

Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso (mielestäni munakoison "itkettäminen" on turhaa vaivaa)
Paista jauheliha sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa pannulla.
Sitten alkaakin kerroksisttain latominen seuraavalla tavalla:
Lado öljytyn uunivuoan pohjalle munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Kasvisosaston päälle tulee jaheliha+sipuli+valkosipuli mössö,
seuraavaksi kerrokseksi lorautellaan tomaattimurskaa ja pestoa. Päällimmäiseksi tulee juustokerma ja tai juustoraaste. Paista uunissa 200c tunti. Tämä vuoka on vasta menossa uuniin!

3 kommenttia:

Anuski kirjoitti...

Tätä tartteekin joskus kokeilla. Kerran olen tehnyt moussakaa ihan klassiseen kreikkalaiseen tapaan ja hellan edessä seistessä ja munakoisoviipaleita paistellessa meni kyllä ikä ja terveys. Tämä sun versio vaikuttaa huomattavasti nopsemmalta!

Tiinakaisa kirjoitti...

Nam, nam, naaam. tätä on meidänkin tehtävä tai pistän miehen tekemään..tämä on juurikin niitä helppoa ja hyvää-reseptejä!

Mikko kirjoitti...

Oli muuten hyvää! Seuraava päivänä melkein vielä maukkaampaa kun oli kunnolla maustunut.