lauantai 24. lokakuuta 2009

Huulipunanainen


Rakastan huulipunaa, etenkin Chanelin sävyä 64. Chanelissa on huippukätevä yhdellä kädellä avattava kotelo, vaikka en nyt keksi yhtään tilannetta, jossa olisin joutunut avaamaan huulipunan yhdellä kädellä :) Toinen suosikkini on Make Up Storen sävy Dare matt, joka on ihanan kirkuvan oranssi. Sen kanssa sopii hyvin tuo Gosh-kynsilakka, joka on luonnossa paljon oranssimpi kuin kuvassa. Olen käyttänyt huulipunaa juurikin puolet elämästäni. Aloitin mustalla ja ruskealla, sitten siirryin kylmien punaisten kautta lämpimiin. Huuleni ovat luonnostaan hailakan väriset ja ilman huulipunaa näytän mielestäni kalpealta.

Punainen on viettiväri, joka vetää puoleensa sekä miehiä että naisia. Tässä mielessä punainen voidaan nähdä rakkauden sekä kauneuden väriksi. Huulien maalaaminen punaiseksi on hyvin vanha tapa osoittaa terveyttä ja sukukypsyyttä. Poskipunan käytöllä on samat pyrkimykset. Jo 1500-luvulta löytyy kirjoituksia, joissa kerrotaan, että ehostaminen on naisellista toimintaa. Kosmetiikasta puhuminen on yksi niistä harvoista kulttuurisista alueista, joilla naiset sanelivat asiantuntijuuden ja taidon vaatimuksia, kerrotaan Anu Korhosen kirjoittamassa kirjassa "Silmän ilot: kauneuden kulttuurihistoriaa uuden ajan alussa".

Hurmaavat kortit ovat Tampereen Taidemuseokaupasta. Ne ovat Aino Louhen.

5 kommenttia:

Anuski kirjoitti...

Mä haluaisin myös käyttää punaista huulipunaa ihan arkenakin, mutta en jotenkin osaa. Tuntuu, että näytän hölmöltä. Kai siihen pitäisi vaan totutella. Ja pitäisi varmaan myös löytää just se oikea punaisen sävy, joka tämmöselle punapäälle ja punastelijalle sopii. Aina tulee katseltua ihastellen naisia joilla on oikein punaista huulipunaa, sinä mukaan lukien!

sanna matilda kirjoitti...

Tässähän oli kunnon infopläjäys! :) Itse olen sen verran "jätkämäinen" (pelasin koko teini-ikäni jalkapalloakin), etten osaa kovin rajuja huulipunia käytellä, mutta poskipunan kanssa en sitten säästele! Se on tainnut muodostua jo jonkinlaiseksi tavaramerkiksi... Ehkä se sopii tuohon jätkämäisyyteen, kun posket punoittavana sitä muistuttaa ympäri kyliä juossutta pikkupoikaa! :)

Liivia kirjoitti...

Mulle ei ikinä sopisi punainen huulipuna, näyttäisin yhtä viettelevältä kuin pelle hermanni. Mutta sulle se sopii!

Pitäisköhän lähteä korttiostoksille mainitsemaasi paikkaan, niin houkuttelevat.

Suki kirjoitti...

Oih. Minulla on sama Chanelin huulipuna. lemppari. Myös rajauskynä on täydellinen, mukana tulee söötti Chanel teroitin. So chic! Ihanaa arkidisainia!

Karmiini kirjoitti...

Ai! Pitääpä hankkia rajauskynä myös!
Tämä on sitä luksusta arkeen.