keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Luonnoskirja!
Uuden päivätyön (=pääasiassa iltatyö) aloittaminen on vienyt aikaa, mutta nyt olen päättänyt jatkaa maalaamista. Eilen ostin uuden luonnoskirjan ja tuhersin siihen nämä kaksi luonnosta. Hahmottelen isot akryylimaalaukseni usein vesiväreillä. Nähtäväksi jää, kasvavatko nämä koskaan suuremmiksi maalauksiksi.

Yksi hyvä tapa kerätä ideoita maalauksiin on valokuvaaminen. Pokkarikamera vaan laukkuun ja aina kun näkee jotain potentiaalista niin räps! Suurta inspiraatiota on turha jäädä odottelemaan (onko olemassa?). On siis oltava itse aktiivinen ideoitten synnyttämisessä. Joskus sysäys työskentelyn aloittamiseen on täysin materiaalilähtöinen, uusi kynä, väri, paperi tms. voi innostaa tekemään.
Toisessa kuvassa testailin akvarellimaalaukseen käytettävää maskia. Sillä ei pysty tekemään mitään kovin tarkkaa, siksi jälki onkin mukavan ronskia. Se tuo mieleeni puupiirroksen. Toisessa kuvassa on kömpelöä viivaa, jonka piirsin uudella tussillani bussimatkalla töihin. Jatkoin kuvaa vesivärillä.

4 kommenttia:

Etta kirjoitti...

Ihania luonnoksia!

Karmiini kirjoitti...

Kiitos Etta! Hauskaa että pääsit vastavierailulle blogiini :)

Heli Innala kirjoitti...

Minä myös valokuvaan paljon matkoilla ja käytän niitä maalauksieni ideapankkina.

Kyllä tuo palkkatyö vie sen verran aikaa ja energiaa, että suurta inspiraatiota on turha odotella. Ei tietysti väkisinkään mitään järkevää synny. Joskus on pakko antaa maalaamisen olla tauolla pitkiäkin aikoja, vaikka huono omatunto nipistele jatkuvasti.

Karmiini kirjoitti...

Mukavaa kuulla Heli että muillakin on samanlaisia kokemuksia ja että välillä saa pitää taukoa taidejutuista, luovaa taukoa!