keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kesäkampsut

 
 

Kesällä ollaan ulkomailla, kotimaassa, mökeillä, sukulaisissa, siellä ja täällä. Pian alkaa talossamme pienimuotoinen putkiremppa, jota pakoillaan parhaamme mukaan. Inhoan muuten pakkaamista. Haluaisin, että kaikkea on mukana juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän. Ja kaikkien vaatteiden matkalaukussa on oltava siistinä ja sovittava keskenään yhteen. Tässä pakkaamisasiassa olen pedantti.

perjantai 25. toukokuuta 2012

Kesän lämpö on täällä!

Nyt nauttimaan ulos! Perjantaissa on muuten aina oma kiva tunnelmansa.

torstai 24. toukokuuta 2012

Kevään tuoksu

Kevään tuoksu on ehdottomasti parhaat tuoksut top vitosessa. Parhaimmillaan kevään tuoksu on sateen jälkeen. Jos sitä saisi parfyyminä, ostaisin!

Kuva on napattu kännykän kameralla Seinäjoelta viime viikonloppuna. En pidä lapsuuden kaupunkiani kovinkaan kauniina (anteeksi Seinäjoki. Tuntuu loukkaavalta sanoa näin), mutta tuo jokivarsi näin keväällä oli tosi kaunis. Kuvassa se on lähes epätodellisen näköinen. Kevään ensimmäin vihreä on melkein neon-vihreä.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Arvonta suoritettu!

Arpaonni suosi nimimerkkiä ety, Elina. Osoitetietoja kaipaillaan, jotta kassi pääsee kesäksi uuteen kotiin. Onnea voittajalle! Tippa linssissä luen ihania kommenttejanne. Erityisen paljon lämmitti Henna-nimisen entisen oppilaani kommentti. Kaikkea hyvää Sinulle Henna! Ja toki muillekin.

Minua sen sijaan suosi onni kun löysin ja sain omakseni lapsuudenkodin kaapista tuon ihanan äklönvihreän lasikulhon. Ja kun anoppi toi illalla ihanat juustokakut tuosta Hämeenpuiston Eurooppalaiselta ruokatorilta, joka on viikon ehdoton menovinkki!

Sunnuntaisurautus

 
 
Helatorstaita vietettiin Pohjanmaalla vanhempieni luona. Lomaltahan se tuntui kun pääsi äidin lihapadoille, oli monta hoitajaa vauvalle ja nukuttaminen kävi näppärästi terassilla. Huristelimme tänään takaisin Tampereelle kesäautollamme, joka on talvehtinut Pohjanmaalla. Junailtua onkin tullut viime kuukausina melko paljon, joten nyt muutama kuukasi epäekologista yksityisautoilua. Kotiin palattuamme innostuin surauttamaan Ikean kankaasta Stokke-tuoliin uuden päällisen. Minun versiostani tuli aika simppeli, mutta ihan toimiva ja vähän värikkäämpi kuin tuo toinen, mustavalkoinen päällinen.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Arvonta-aika jatkuu jatkuu jatkuu...

Arvonnan piti päättymän huomenna, mutta en taidakaan päästä koneelle silloin, sillä olen pikku reissussa, joten tämä kansallisesti suuri ja merkittävä tapahtuma siirtyy ensi viikon alkuun. Jännitys ja unettomat yöt jatkukoot siis!

maanantai 14. toukokuuta 2012

Maanantaina makeaa ja matkasuunnitelmia

Ei siis ollenkaan hullumpi maanantai. Nyt on äkkilähtöpiletit taskussa! Huisia! Vohvelit nautittiin vohvelikahvilassa Tuomiokirkonkadulla, mutta täytyy sanoa, että se vanha Ojakadun paikka on tunnelmallisempi.

Helppo mousaka

 

Ristiäisreissu meni mukavasti! Samoin ensimmäinen äitienpäiväni. Kahvit ja lahjat sänkyyn, aamusauna ja ihana päivällinen. Kotikokkini teki mousakaa, joka on yksi lempiruokiani. Kas tässä helppo mousaka-muunnokseni:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
 Valion kolmen juuston kermaa tms
 pestoa

Tomaattikastike
monta valkosipulin kynttä
yksi tai kaksi sipulia
purkki tomaattimurskaa
jauhelihaa tai soijarouhetta
suolaa
pippuria, basilikaa, muskottipähkinää mitä nyt lystää
ripaus hunajaa tai sokeria

Paista jaheliha tai soijarouhe ja lisää siihen muut tomaattikastikevärkit.
Lado munakoisoviipaleita kerros uuniastian pohjalle. (Minä en jaksa munakoisoja itketellä ja hyvää tulee silti). Roiski päälle reilusti pestoa. Sitten kerros tomaattikastiketta, kerros kesäkurpitsaviipaleita, kerros tomaattikastiketta, sitten taas munakoisoja. Päälle juustoraastetta ja tunti uunissa 200c. Ruokahan sopii myös karppaajille, jos sellaisia on joukossanne!

perjantai 11. toukokuuta 2012

Otavalle

Toinen postitus samana päivänä. Tarvitsen nimittäin apua. Lauantaina juhlitaan pienen Otava-pojan ristiäisiä Helsingissä. Meillä on ilo olla kummeina. Kortissa on Otava-tähtikuvio, jonka kangastähdet voi irrottaa ja ommella vaikka housunpaikoiksi. Kortissa ei vielä ole tekstiä. Tietäisikö joku jonkun kivan ristiäisvärssyn? Hienointahan olisi jos siinä olisi jokin viittaus tähtiin, mutta se on ehkä liikaa vaadittu.

torstai 10. toukokuuta 2012

Äitienpäiväkorttimaalari

Eilinen oli harmaa ja sateinen. Illalla päätin kaivaa akvarellit esiin ja maalata vähän väriä ympärille. Vetelin isolla pensselillä raitoja ja palloja isolle paperille. Mies tuli syöttämään saman pöydän ympärille vauvaa ja ehdotti,että mitä jos vauva saisi maalata äitienpäiväkortin. Annoin heille palan paperia,
kehnoimman pensselini sekä vanhat peitevärini. Kohta jo yksi nappi oli suussa, sitten tarttui pikku käpälä vesikippoon. Loppuilta menikin keittiön lattiaa ja mattoa pestessä. Kortista tuli kyllä hieno ja uniikki.

PS. Voi miten monta osallistujaa arvontaan ja miten ihania kommentteja <3

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

600

 
600 kirjoitusta tulee juuri nyt täyteen! Aloitin blogin pitämisen 2009 tammikuussa.Välillä olen meinannut lopettaa, mutta sitten on taas tullut jotain kivaa, josta on tehnyt mieli napsaista kuva ja laittaa se jonkun muunkin nähtäväksi. Kuvien aiheet ja taso vaihtelevat suuresti, mutta ei se niin tarkkaa. Mukavinta on kun joskus saa jonkun kivan kommentin. 

Kaikkien lukijoiden (äiti, Liisa-serkku ja kaksi kaveria ainakin) kesken arvotaan itse ompelemani kesäkassi ihanasta Marimekon Pikku jätsikistä. Hihkaise jos olet mukana. Arvonta päättyy vaikkapas sitten helatorstaina.

tiistai 8. toukokuuta 2012

Hammas ja kuu

Hiljaisempaa täällä blogissa, mutta ei niin hiljaista blogin ulkopuolella. Onkohan se vieläkin hammas vai tuo täysikuu, joka tekee vauvan rauhattomaksi? Vaiko molemmat? En edes uskalla ajatella, montako hammasta ihmiselle tulee ja onko jokaisen niistä puhkeaminen näin iso projekti?

Kukan ostin pienelle Henni-tytölle synttärilahjaksi, mutta matkalla kotiin kukkakaupasta löysin vielä ihanamman, joten jätinkin tämän omaksi iloksemme.

tiistai 1. toukokuuta 2012

Naurua vappuiltaankin

Tänään alkaa aivan mahtava Solsidan uusintana Yle vitosella klo 21.30. Eka jakso ei vielä ihan vakuuta, mutta sitten päästään vauhtiin. Annan viisi tähteä!