maanantai 14. toukokuuta 2012

Helppo mousaka

 

Ristiäisreissu meni mukavasti! Samoin ensimmäinen äitienpäiväni. Kahvit ja lahjat sänkyyn, aamusauna ja ihana päivällinen. Kotikokkini teki mousakaa, joka on yksi lempiruokiani. Kas tässä helppo mousaka-muunnokseni:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
 Valion kolmen juuston kermaa tms
 pestoa

Tomaattikastike
monta valkosipulin kynttä
yksi tai kaksi sipulia
purkki tomaattimurskaa
jauhelihaa tai soijarouhetta
suolaa
pippuria, basilikaa, muskottipähkinää mitä nyt lystää
ripaus hunajaa tai sokeria

Paista jaheliha tai soijarouhe ja lisää siihen muut tomaattikastikevärkit.
Lado munakoisoviipaleita kerros uuniastian pohjalle. (Minä en jaksa munakoisoja itketellä ja hyvää tulee silti). Roiski päälle reilusti pestoa. Sitten kerros tomaattikastiketta, kerros kesäkurpitsaviipaleita, kerros tomaattikastiketta, sitten taas munakoisoja. Päälle juustoraastetta ja tunti uunissa 200c. Ruokahan sopii myös karppaajille, jos sellaisia on joukossanne!

4 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Minäkin tein eilen, myös minun lempiruokaani ja jopa bravuurini. Mun (itsekehittelemä)ohje tuntuu paljon helpommalta, siihen ei tule noin paljoa aineksia; munakoisoa, sipuli, jauhelihaa (tai sitten ei, eilenkin tein kasvisksena, en korvaa millään jätän vain pois), valkosipulia, chilitomaattimurska, yrttejä (etenkin rosmariiniä!) ja päälle kreik.jugurtti, mozzarellaraaste ja munaseos. Tätä tarjoilen aina vieraille, että koskas tulisit?

Peurankello kirjoitti...

Kopsasin ja kokeilen :)

HannaKarmiini kirjoitti...

Ai Liivia sulla on vielä helpompi. Turkkijugurtti sopii kyllä moneen ruokaan. Mahtava tuote!
Peurankello raportoitahan sitten, onnistuiko?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, tein ja onnistui tosi hyvin! Koska taidan kommentoida ensimmäistä kertaa huolimatta siitä, että olen seurannut blogiasi pitkään, kiitän samalla myös tunnelmistasi joita on aina yhtä mukava tulla lukemaan. Kiitos!